Het Ketogeen Dieet: Alles Wat Je Wil Weten Over Keto

Gepubliceerd jan. 17, 23
7 min read

Groene Smoothie Spinazie

Nutrifoodz Magnesium ComplexKetogeen Dieet: Alles Wat Je Wilt Weten Over Het Keto Dieet

Je kunt het aanpassen aan je eigen planning – bijvoorbeeld de 16/8-methode is, waarbij je 16 uur niet eet en 8 uur wel, of om de andere dag vasten, de 24-uursmethode of één maaltijd per dag; je kunt IF aanpassen aan je eigen behoeften - nutrifoodz keto brood.

Wat Is Het Keto Dieet?Keto Dieet Recepten Ontbijt

Het haalt de energie uit vet - Bloed insuline waarde verlaagt dus grote voordelen voor de mensen met diabetes of re-diabetes en daardoor ook minder kans op kanker, vormen van dementie zoals alzheimer en vaatziekten waar mensen met diabetes verhoogd risico op geeft.. Dat betekent twee dingen: je verliest meer vet, waardoor je af kunt vallen en je kunt je energie geleidelijker inzetten. Wanneer Ludidi de vraag stelt: “Waar denk je dat je meer energie uit haalt, uit vet of uit koolhydraten?", dáchten we met koolhydraten een goed antwoord te geven.

Dagen voor een grote sportprestatie al beginnen met het eten van meer koolhydraten, zodat het al in je spieren is opgeslagen als je echt moet knallen. “Nee”, lacht Ludidi vriendelijk. “Het zijn juist de vetten waarmee je veel langer met je energie kunt doen.” Hij legt uit: “als je een inspanning levert, kun je maximaal uit 500 gram koolhydraten je energie halen, de rest van de koolhydraten die je eet, worden opgeslagen als vet. Ik eet wel kip en heel weinig vis maar ik eet geen vlees ohoh kan ik ook keto dieet volgen?.

Wat betekent dat je veel langer door kunt gaan als je moet presteren (Bij allebei eet je onbewerkte voeding, gezonde vetten en weinig koolhydraten.).” We zien het nog even niet voor ons. Topsporters die zonder het eten van koolhydraten de grootste wedstrijden van hun leven aangaan? Het beeld van pasta-etende atleten brandt nog te scherp op het netvlies. Net als het Westerse dieet dat we zo gewend zijn.

Koolhydraatarm Boek Met Weekmenu

Ludidi kan een duidelijk voorbeeld geven. Hij traint namelijk Badr Hari met zijn voeding. De Badr die je kent uit de ring inderdaad. Die genadeloze klappen uitdeelt met ongekende kracht. Aangezien je meer vetten zal gaan eten conform het keto dieet is het van belang dat je weet welke vetten goed voor je zijn en welke je moet zien te vermijden.. “Want dan is zijn uithoudingsvermogen en energielevering optimaal.” Klinkt fantastisch! “Maar”, zegt Marije van You, Tube-kanaal Dit gebeurt er als, “ik vond het heel pittig” - detox dieet.

Hiervoor test ze wel vaker diëten. “Maar bij geen enkel ander dieet moest ik zo ontzettend mijn hele denkwijze en eetpatroon omgooien.” En of je er een beter mens door wordt… “Damn, merkte ik iets aan m’n humeur… JA! M’n mood zakte naar het vriespunt. En op dag drie en vier van het keto dieet werd ik hartstikke ziek.” Dat zou weleens de gevreesde keto griep kunnen zijn, die kan optreden als je lichaam overschakelt op ketose, oftewel: van koolhydraatverbranding naar vetverbranding.

Ik voelde me zo slap! Dat maakt je ook niet bepaald vrolijker. Het keto dieet ook wel ketogeen dieet is een extreme vorm van een koolhydraatarm dieet..” Ludidi eet zelf regelmatig volgens het keto dieet. In combinatie met intermittent fasting (alleen eten binnen een kader van gezette tijden, hij schreef er het boek de dr. Ludidi Vastenmethode over voor iedereen die er meer over wil weten) bleek dit voor hem de juiste manier van leven.

Ik heb het vooral volgehouden omdat ik besloot de commitment aan te gaan voor de video, maar als ik die drijfveer niet had, dan was ik binnen 2 dagen wel gestopt, denk ik.” Maar ook zegt ze: "Als je het een interessant dieet vindt, tuurlijk: probeer het lekker. Vet wordt in het keto dieet dus de voornaamste energiebron, terwijl dat in een normaal dieet koolhydraten zijn.. Voeding en wat voor jou werkt is gewoon zo afhankelijk van je lichaam, doel en leven, daar is geen eenduidig simpel advies voor, zo zie ik het.” Wanneer je zoveel minder koolhydraten eet dan je waarschijnlijk gewend bent (de Gezondheidsraad adviseert 40% tot 70% van je energie uit koolhydraten te halen als je (in hun ogen) gezond wilt eten), zal je lichaam overschakelen op ketose.

Keto Dieet: Wat Mag Je Eten En Wat Niet?

Dit betekent dat jouw lichaam z’n energie haalt uit vet waardoor je meer vet verbrandt. Belangrijk is dan wel dat je die koolhydraten die je niet eet compenseert met andere macronutriënten, oftewel: voedingsstoffen die calorieën en energie leveren, ook wel macro’s in de volksmond. Macro’s zijn koolhydraten, eiwitten en vetten.

Dat keto dieet was aanvankelijk ooit bedoeld om epileptische aanvallen af te laten nemen, laat Ludidi weten (Aangezien je meer vetten zal gaan eten conform het keto dieet is het van belang dat je weet welke vetten goed voor je zijn en welke je moet zien te vermijden.). Wat overigens bevestigd wordt door de website van het UMC Utrecht. Zij bieden hele programma’s van het keto dieet aan voor epilepsiepatiënten. Marije vertelt dat ze na haar zelfonderzoek ook met diëtiste Saraï Pannekoek sprak die haar eveneens vertelde over de wetenschappelijk bewezen voordelen die het keto dieet kan hebben.

Voor de behandeling van stofwisselingsziekten en/of epilepsie kan het keto dieet dus een uitkomst zijn, wat niet wil zeggen dat iedereen het kan doen. “Het is ook belangrijk dat je het lékker vindt.” Waar menigeen eten voeding is gaan noemen, noemt Ludidi het steevast eten. Met een reden, “want eten is zoveel meer dan voeding alleen”. Doordat je bij het keto dieet bovendien veel vet voedsel eet, loop je het gevaar om veel verzadigde vetten binnen te krijgen..

Je zet het vaak in met feestelijke momenten en wanneer je met vrienden bent. Eten speelt zo’n grote rol in ons leven. “Als je het niet lekker vindt, maak je het jezelf heel moeilijk.” Een keto dieet gaat namelijk nog een stapje verder dan een koolhydraatarm dieet (Omdat je tijdens een keto challenge minder koolhydraten eet en meer vetten eet, vermindert je eetlust.). Bij een koolhydraatarm dieet eet je namelijk 20 tot 60 gram koolhydraten per dag.

Nutrifoodz Gold Review

Wat Doet Het Keto Dieet Met Je Lichaam?Keto Quiz Beginners

“Het is echt rekenen, rekenen, rekenen”, legt Marije uit. koolhydraatarm weekmenu boek. “En ik voelde me zo ontzettend beperkt in je keuzes. Ik dacht dat het makkelijker zou zijn.” Dat rekenen kun je doen door alles bij te houden in apps als My, Fitness, Pal, zoals Marije dat deed. Belangrijk is dan dat je alles wat je eet afweegt.

Het Keto Dieet: Wel Of Niet Beginnen Met Het Ketogeen Dieet?Keto Dieet Ontbijt

Met het keto dieet eet je als ontbijt bijvoorbeeld eieren met bacon. Weinig koolhydraten, wel veel vet. Rond lunchtijd kun je terugvallen op kippendij met veel groenten. Ludidi legt uit dat je ook prima een burgertje kunt eten. Al springt hij daar wat voorzichtiger mee om. “Geen bewerkte burger natuurlijk, want het is belangrijk dat je zoveel mogelijk onbewerkt eten eet - Bij het keto-dieet zijn dus niet de koolhydraten, maar de ketonen de belangrijkste energiebron van het lichaam..” Hij doelt dan op een burger van goede kwaliteit vlees.

En vegan zou al helemaal niet te doen zijn. “Ik ken één iemand die het heeft geprobeerd. Maar die is er uiteindelijk weer mee gestopt omdat het eten dat overbleef om wel te kunnen eten veel te beperkt was. Het zijn vooral de avocado’s waar je dan op uitkomt.” Marije kan dat alleen maar beamen (Aangezien je bij het ketogeen dieet de inname van koolhydraten beperkt, moet je op de hoogte zijn van het aantal netto-koolhydraten van al het geconsumeerde voedsel, omdat te veel koolhydraten jou uit ketose kunnen halen.).
Persoonlijk Keto Dieet Plan

persoonlijk voedingsschema

dieet producten

product reviews
 • Maar wat is het keto dieet precies?
 • S aan het volgen van het keto dieet?
 • Wil je van start gaan met het keto dieet?
 • Is het keto dieet gezond?
 • Wil jij op een goede manier beginnen met een keto dieet?

 

 • vetten
 • cholesterol
 • kanker
 • ketogeen dieet
 • alzheimer
 • epilepsie
 • diabetes
 • ketose
 • glucose
 • voeding
 • eiwitten

 

“Voor zover ik het begreep en van wat ik las is het keto dieet wel makkelijker als je vlees en vis eet. Dat zijn natuurlijk producten die in principe goede voedingsstoffen, veel eiwit en veel vet bevatten en tegelijkertijd weinig koolhydraten. Ik at om deze reden wat meer groente en dan is het erg oppassen met je koolhydraten maximum.

Meer van Gezonder leven

Navigation

Home

Latest Posts

Een Ketogeen Dieet, Wat Is Dat?

Published Mar 11, 23
7 min read

Afvallen Met Het Keto Dieet?

Published Feb 20, 23
7 min read